Make your own free website on Tripod.com

Faqeh : Makanan Kecerdasan Minda  – Khazanah Perubatan Islam

Faqeh merupakan makanan kecerdasan otak dan digunakan untuk meningkatkan kepintaran, kekuatan ingatan, hafalan, mengekalkan kesihatan minda, dan mengelak daripada lupa dan nyanyuk.

Akal merupakan anugerah Allah yang terpenting kepada manusia. Dengan akal Allah mentaklifkan (mempertanggungjawabkan) kepada kita tentang semua syariatNya. Memahami hakikat akal inilah maka syarikat “Perniagaan Qurba” berusaha membuat kajian ilmiah yang mendalam tentang makanan kecerdasan otak yang bersumberkan daripada :

Kenapa ulama-ulama terdahulu mempunyai akal yang cerdas, kuat ingatan, kuat hafalan dan pintar ?

Ulama-ulama dahulu dapat menhafal Al-Quraan, mengingati beribu-ribu hadis nabi s.a.w serta menguasai pelbagai ilmu sejak kecil. Mereka dapat berijtihad, menyelesaikan masalah umat, mengekalkan kesihatan akal dan tidak lupa serta nyanyuk pada sepanjang kehidupan mereka…

Tiada siapa yang mengetahui hakikat keunikan otak ciptaan allah, maka makanan kecerdasan minda bersumberkan Al Quraan, hadis Nabi s.a.w  dan pendapat ulamak perubatan Islam terdahulu sajalah yang diyakini dapat memenuhi keperluan otak manusia.

Faqeh adalah makanan kecerdasan otak yang dikumpulkan dari dua belas bahan tumbuh-tumbuhan pilihan dari dalam dan luar negeri. Bahan-bahan ini dikeringkan dan tidak menggunakan sebarang bahan kimia, ubat penahan dan pewarna. Faqeh disediakan menurut kaedah yang dicadangkan oleh ulama-ulama perubatan Islam dan mengikut proses saintifik di bawah kawalan kilang bertaraf GMP (Good Manufacturing Practice). Hasilnya ialah sejenis tablet yang mudah dihisap atau dikunyah oleh semua peringkat umur, dari kanak-kanak sehinggalah orang tua yang lanjut usianya.

Sila klik sini untuk gambar yang lebih besar


[Muka depan] [Bahan-bahan] [Khasiat] [Cara pengambilan] [Pesanan] [Perkara-perkara lain]